Малчуганите от „Св. Св. Кирил и Методий“ ще се обучават на уникална „зебра“


Уникална пешеходна пътека тип „зебра“ получиха най-малките възпитаници на училище „Свети Свети Кирил и Методий“ по повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и славянската писменост. Тя е в естествен размер, а на лентите й са изобразени буквите от българската азбука. Съоръжението ще служи за обучението им по пътна безопасност.
То е дарение от Сдружение „SOS – ПТП“, чиято основна цел е подобряване безопасността на движението по пътищата в страната. Инициативата стана възможна със съдействието на Дарик радио Югоизток, Областна дирекция на МВР и директора на училището Снежина Няголова.
Тържеството започна с флашмоб и издигане на шестметровия национален трибагреник от танцов ансамбъл „Здравец“ към читалището в община Камено. Малки мажоретки от училището също се включиха в събитието, насърчавани от куклата-инструктор по пътна безопасност  инспектор Хитами,
Талантливите шестокласнички на училището влязоха в ролята на асистентки на комисар Неделчо Рачев - началник на "Охранителни полиция" към ОД на МВР - Бургас. Той беше подготвил специално за всички деца цветни брошури с инструкции за правилата на движение.

Галерия от събитието вижте ТУК!

like us